Апеляційний суд Амстердама поставив крапку в довгому судовому процесі повернення в Україну золота колекції «Крим. Золотий острів у Чорному морі». Золото повертається додому – в Україну, а справа дійшла логічного кінця.

Так прокоментував подію член виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана», очільник Івано-Франківського обласного осередку партії Євген Нищук. Саме за його перебування на посаді міністра культури справа набула розголосу і міжнародної уваги.

«Прекрасні новини! Скіфське золото повертається до України! Таке рішення щойно ухвалив Апеляційний суд Амстердама! Ця справа почалась ще з часу моєї першої каденції Міністра в Мінкульті. Були багатогодинні засідання судів, були численні консультації з адвокатами, були дикі аргументи «протилежної сторони» – країни-агресора, була величезна робота усього нашого Міністерства», – написав у своєму блозі у Facebook Євген Нищук.

За його словами, частину колекції «Крим. Золотий острів у Чорному морі» вдалося повернути майже одразу, але частина безцінних українських музейних скарбів залишалась в Археологічному музеї Алларда Пірсона.

«Будучи Міністром я особисто брав участь у засіданні Апеляційного суду Амстердама, і я щасливий, що сьогодні ця справа дійшла свого логічного завершення! Справедливість є і за неї варто боротись!», – наголосив Нищук.

Ми у соцмережах