Нинішня хвиля КОВІДу була цілком прогнозована, але дії влади виглядають як вбивча безвідповідальність, адже провалено все – від вакцинальної кампанії до забезпечення лікарень киснем. Про це в ефірі «Україна 24» сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«Уряд міг зробити все! Але треба було дивитися на проблему і вважати її своєю. А влада відсторонилася від ефективної боротьби – в силу своєї некомпетентності. Про хвилю спалаху говорили і навесні, і влітку. Це стосувалося країни в цілому, – зазначив Володимир Гройсман. – Для мене очевидно: людина, яка мешкає в Херсонській чи Івано-Франківській області не має страждати. А що ми бачимо? Страшні кадри! Так не повинно було бути. Це вбивча безвідповідальність влади – вона упускає все, що є важливим».

Володимир Гройсман нагадав, що місяць тому запропонував владі мотивувати українців – зокрема грошима. Але відповідь від чиновників була такою: «Це питання самосвідомості».

«Вони не здатні ані забезпечити людей, ані замотивувати, ані заохотити. І яку ціну ми платимо?, – сказав Володимир Гройсман. – Коли я запропонував мотивувати до вакцинації грошима, хворих було 2265 людей, а зараз – майже 14 тис. і 300 смертей. Якби влада займалася вакцинацією, а не розмовами, ситуація була б кращою. Якби вони мали розум і могли ще й чути!»

Ми у соцмережах