Днями АТ «Херсонгаз» ініціювало відкрите обговорення питання доцільності перегляду тарифу за розподіл природного газу. Захід відбувся в онлайн-форматі. В уточненому проєкті структури зазначеного тарифу на 2022 рік компанія-транспортувальник наводить власні розрахунки з матеріальних виплат, оплати праці, амортизації та планового прибутку від наданої послуги. А відтак «Херсонгаз» вважає за необхідність підвищити тариф за розподіл природного газу до 6,12 гривні за кубометр на місяць.

Маніпуляцією, вкрай недоречною у ці непрості часи, вважає такі наміри лідер партії «Українська Стратегія Гройсмана» на Херсонщині Анатолій Потапов. Свою думку голова обласного осередку політсили виклав у листі, який відправив ініціаторам відкритого обговорення.

«Головна причина, з якої неприпустимо сьогодні підвищувати будь-які тарифи, це складна епідеміологічна ситуація в Україні. Люди думають, як побороти хворобу, а їм ще й додають новий тягар на плечі! Зростає безробіття та рівень бідності населення, і саме тому підвищення тарифів на енергоносії болюче вдарить по бюджету кожної родини та спричинить загальну бюджетну кризу. Своєю чергою це призведе до закриття бюджетних установ, підвищення цін на товари та послуги. І це в умовах, коли держава бореться з пандемією коронавірусу COVID -19. Відтак, вважаю неприпустимим підвищення тарифу на послугу розподілу газу, як для промислових, бюджетних споживачів так і для населення», — зазначив Анатолій Потапов.

Політик нагадав, що з 1 січня 2021 року тариф на послуги з розподілу природного газу АТ «Херсонгаз» становить 1,68 гривні за 1 метр кубічний на місяць (без врахування ПДВ). НКРЕКП на своєму сайті недавно зазначила, що за оперативними узагальненими розрахунками навіть гіпотетичне корегування тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік в середньому по Україні не має перевищувати рамки інфляційних процесів. А от АТ «Херсонгаз» завдяки підвищенню тарифу прагне отримати прибутки чи не втричі більше. То який же рівень інфляції закладається при встановленні нової ціни на послугу? Підсумовуючи сказане, голова Херсонської обласної організації партії «Українська Стратегія Гройсмана» просить керівництво компанії-транспортувальника не доводити ситуацію до соціального вибуху й відмовитися від намірів підвищення тарифу за розподіл природного газу. Не час рахувати надприбутки, коли в країні біда!

Ми у соцмережах