Голова Полтавської обласної організації “Української стратегії Гройсмана” Роман Товстий вважає, що нинішнього катастрофічного стану із захворюваністю та смертністю від коронавірсу можна було б уникнути, якби виконавча влада вчасно і професійно взялася за розв’язання проблеми.

За словами Романа Товстого, станом на 5 листопада, середня заповненість “ковідних ліжок” в медзакладах Полтави наближається до цифри 90 %, а основний виробник кисню для лікарень — Полтавський завод медичного скла повідомив, що працює на межі можливостей, і порадив медикам шукати інші варіанти закупівлі кисню.

“Можна прямо констатувати — це катастрофа! І наслідок абсолютно непрофесійних і безвідповідальних дій влади. Зірвано план вакцинації — уряд заявляв про плани 50% щепленого населення на кінець року, але вже сьогодні можна констатувати, що цифра нереальна. Тільки зараз, по факту, розпочинається роз’яснювальна робота про необхідність вакцинації. Уряд втратив час, а головне — довіру населення, хоча мав всі можливості, щоб зменшити масштаб лиха. Як це зробили професійні уряди держав Європи”, – зазначив голова Полтавської обласної організації партії “Українська стратегія Гройсмана” Роман Товстий.

Він також додав, що про можливі наслідки третьої хвилі та нових штампів було відомо ще влітку. Але влада не вдарила пальцем об палець, щоб зупинити катастрофу.

“Як дуже слушно відзначив наш лідер Володимир Гройсман, потрібно було своєчасно мотивувати населення до вакцинації. І тоді нині не довелося б оголошувати локдауни та вводити суворі обмеження. Так, приміром, Іспанія. Норвегія чи Данія, де вакциновано понад 80% населення, знімають обмеження. А наш уряд, не розуміє, які б ще застороги ввести, щоб зупинити рекордну смертність та поширення хвороби. А діагноз у цій ситуації очевидний — абсолютна профнепридатність урядовців”, – вважає Роман Товстий.

Він також нагадав, що лідер “Української стратегії” Володимир Гройсман назвав 5 головних кроків, які нині дозволять мінімізувати наслідки третьої хвилі пандемії. Зокрема, запровадження фінансових стимулів для тих, хто вакцинується, виплата мінімальної зарплати для всіх працівників, які ризикують втратити роботу через можливий локдаун, реалізація механізму компенсацій збитків для підприємств, що можуть постраждати через обмеження (пільгова оренда, зменшення податків, дешеві кредити). Також на переконання лідера “УС” потрібно провести масову кампанію вакцинації від сезонного грипу та запровадити тестування у освітніх закладах, щоб дозволить мінімізувати поширення хвороби.

Ми у соцмережах