Голова Чернігівської обласної організації «Української стратегії Гройсмана» Андрій Прокопенко вважає, що до катастрофічної ситуації з захворюваністю та смертністю від коронавірусу може додатися нова криза – енергетична.  

За словами Андрія Прокопенка, на ранок 9 листопада загальні запаси вугілля на складах ТЕС складали 479,4 тис. тонн. Тиждень тому в минулий понеділок вугілля було 542,8 тис. тонн. 

«В нормальній ситуації, з відповідальною владою, мало б бути в п’ять разів більше. Як мінімум 2,5 млн. тонн» зазначає Прокопенко.

«Попереду енергетична криза. На жаль, скоро широкому загалу стануть відомі такі абревіатури як ГАВ та ГОП. Графіки аварійного відключення та графіки обмеження потужності. Навіть якби Уряд нарешті прозрів і вирішив завезти вугілля, то зробити сьогодні це в необхідному обсязі практично неможливо» вважає Прокопенко.

«І навіть імпорт з Білорусі в умовах холодної зими може не виправити ситуацію. Очевидно, що Уряд має негайно йти у відставку. При чому разом з парламентом. В країні мають пройти позачергові вибори та сформований нормальний професійний Уряд», зазначив Прокопенко.

«А до того потрібно захистити людей і переконатись, що всі ковідні лікарні забезпечені генераторами. Адже при відключенні електроенергії хворі не зможуть отримувати кисень”, підкреслив Прокопенко.

Ми у соцмережах