Олександр Єременко – директор мережі магазинів мобільного зв’язку, член політичної партії “Українська стратегія Гройсмана” розповів про важкі наслідки пандемії COVID-19 для бізнесу Хмельниччини, пасивну позицію влади щодо підтримки підприємництва та її некомпетентність в організації вакцинації населення.

Підприємець нагадав, що Україна вже 18 місяців перебуває в стані карантину. За цей час бізнес постійно страждає від обмежень через COVID-19, не отримуючи при цьому вагомої підтримки від влади, як це відбувається в більшості інших держав. Олександр Єременко зауважив, що саме підприємці є локомотивом розвитку будь-якої прогресивної держави і влада зобов’язана створювати передумови для їх ефективної діяльності. За його словами, більшість підприємців зараз ледь покривають витрати і серйозно розмірковують про доцільність продовження своєї діяльність у таких умовах.

«Вакцинація – дуже важлива! Я сам, моя сім’я і мої працівники вакциновані. Але чому саме на бізнес переклали всю відповідальність? Приклад із COVID-сертифікатами – як їх перевіряти? Люди відмовляються пред’являти документи, а у нас немає повноважень їх вимагати. І у відповідь ми чуємо, що це порушення прав громадян. Не битися ж із клієнтами і до кожного відвідувача поліцію викликати не будеш. Я, як представник бізнесу, все що відбувається останнім часом сприймаю із страшенним негативом. Невже не можна було владі максимально включитися і ще на початку року доносити до людей про користь вакцинації? Такими діями можна було б суттєво зменшити збитки економіки і зберегти життя тисячам українців», – вважає підприємець із Хмельниччини.

Також Олександр Єременко наголосив, що держава мала б допомогти впоратися із наслідками від COVID-19 кожному підприємцю, адже Україна отримала кошти від МВФ на боротьбу з пандемією та її наслідками: «Влада не радиться з бізнесом і не чує нас. Вона лише запроваджує правила, а механізму їх реалізації і контролю немає. Наші можливості просто не встигають за цими правилами. Чому ніхто не подумав: як ми маємо відмовити своїм покупцям в обслуговуванні при цьому не втративши їх? Таким чином одним із очевидних варіантів може стати банальне припинення діяльності. І хто тоді платитиме податки для забезпечення соціальних виплат?»

Ми у соцмережах