Росія як держава агресор сьогодні використовує весь арсенал наявної у неї зброї – від військового компоненту до економічного шантажу – і посилює внутрішні конфлікти в Європі, щоб згодом показати, що лише Путін здатний навести лад в регіоні. Ситуація в Україні – це складова цієї політики Кремля. Таку думку в ефірі телеканалу «Україна 24» висловив представник політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Вадим Черниш.

«Росії однозначно вигідно загострювати конфлікт на Донбасі. І не слід це розглядати, як окрему дію. Росія використовує одразу кілька інструментів: воєнну силу, енергетичний і економічний шантаж, дипломатичний тиск, інформаційні кампанії. Подивіться, на що вони направлені? На європейські країни! Щоб там праві почали з’ясовувати стосунки  з лівими. Процеси відпрацьовані ще з часів сирійської кризи, коли біженці спрямовувалися до Європи і ставали питаннями розбрату. Баланс між правами людини і національною безпекою  є питанням, на якому Росія грає», – впевнений Черниш.

Він також зазначив, що показні переміщення російських військ – так само складова російської гри.

«Так, вони використовують полігони, але як наперстки. Ніколи не знаєш, де війська. Демонструють літаки, які можуть нести ядерну зброю. Росії вигідно тиснути, провокувати, робити конфлікти навіть з Лукашенком. Щоб в решті показати: хто  може навести порядок. Пан Путін!», – зазначив заступник голови «УСГ».

Ми у соцмережах