Свобода і гідність – фундаментальні для кожного українця цінності. Захищаючи їх, втрачали найцінніше – життя людей. Забути про це і не реагувати на спроби знову встановити в Україні авторитаризм – неприпустимо! Про це сказали представники політичної сили «Українська Стратегія Гройсмана» під час відвідання Алеї Героїв Небесної Сотні. Напередодні Дня Гідності та Свободи, який відзначається в Україні 21 листопада, вони поклали квіти до Меморіалу і згадали події 2004-го та 2013-2014 років – «Помаранчевої» революції і Революції Гідності.

«Революція Гідності – це урок для кожної влади, яка приходить в Україну, і урок для українського народу. Ці події – зразок великої відданості своїй країні, патріотизму, бажання змінити державу на краще, зробити її вільною, – відзначила заступник голови «Української Стратегії» Лілія Гриневич, – Чомусь сьогоднішня влада думає, що ми забули про ці фундаментальні цінності українського народу».

Її думку підтримав очільник Івано-Франківського обласного осередку «УСГ» Євген Нищук. Він був «голосом» двох Майданів, а Революцію Гідності називає сакральною для себе подією.

«Революція Гідності змінила хід історії, дала усвідомлення того, що ми здатні жертвувати життям, що ми небайдужі. Міфи, які нав’язували українцям століттями, були зруйновані вмить. Тепер Україна має своїх сучасних героїв, здатних боротися за власну гідність, цілісність держави і свободу. Свободу народу, суспільства і країни. Це важливо для виховання майбутніх поколінь», – зазначив Нищук.

Про важливий урок для України сказав і голова «УСГ» Володимир Гройсман. Він нагадав, що в сучасній історії наша держава пережила три революції. І кожна мала на меті показати владі, що українці мають гідність і право на свободу, у тому числі свободу слова.

«Люди народжуються бути вільними і Україна має це гарантувати, – відзначив Володимир Гройсман. – Але сьогодні маємо ознаки того, що влада намагається все централізувати, діє дуже непрофесійно, перевищуючи свої повноваження. Це ознаки того, що ми можемо скотитися до авторитаризму. Цього не можна допустити. Революції, народні хвилі протесту завжди провокує влада – своєю жадібністю, тупістю і намаганням пригнітити людей. В українців це викликає відразу. Треба робити висновки. Передусім, владі! І пам’ятати про те, що Україна – вільна демократична держава».

 

Ми у соцмережах