Свобода, гідність і патріотизм – це об’єднуючі для українців цінності, але вони вимагають від кожного з нас – на своєму місці, по своєму напрямку – відповідальності, професійності і вмінь. Про це в ефірі «Україна 24» сказав голова Івано-Франківського обласного осередку політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана», «Голос» двох Майданів Євген Нищук. Він зазначив, що українці виборювали свободу протягом століть. Саме тому біль, сльози і радість подій 2004-го та 2013-го років так відгукуються в наших душах.

«Я пригадую 21 листопада 2004 року – бо саме в той день громадські активісти дочекалися 9 години вечора і вийшли на протест. І ця ж дата стала початком Революції гідності 2013 року. Пам’ятаю, як 21 листопада 2013 року відіграв виставу і знав, що на Майдані збираються люди. Прийшов, чую кажуть: «О, прийшов «Голос Майдану»», – пригадав Нищук. – Я пам’ятаю прагнення людей – не змагатися партійними прапорами, а сподіватися, що супротив об’єднається, і у владі це зрозуміють. Всі зійшлися – і політики, і активісти, і прості люди. Але ніхто ж не знав, що за кілька днів комусь-таки прийде в голову побити тих, хто зібрався. І побили ж не тільки студентів, а людей різного віку і професій. Саме звідти пішла назва – Революція Гідності. Люди пішли захистити гідність, а не за прапор чи ковбасу».

За словами Нищука, суспільство наразі бачить і переживає багато подій, розчарувань і протиріч. Але цінності свободи – це те, що зазвичай об’єднує більшість людей. «І настає час, коли ми для цих цінностей маємо щось робити – кожен у своєму напрямку і на своєму місці. Патріотизм – це професійність, відповідальність і вміння зробити щось, – сказав Нищук. – Відчуття і цінність свободи для нас має бути попередженням для влади. Не можна доходити до точки кипіння, коли люди знов вибухнуть. Не хотів би, щоб ми знову пройшли тектонічний струс. У нас багато зброї на руках і гарячих голів! У нас попереду непрості часи – ми чуємо багато тривожної інформації. За свободу я завжди готовий встати. Але не хотів би, щоб ми проходили такий шлях».

 

Ми у соцмережах