Політична партія «Українська Стратегія Гройсмана» називає напрямок молодіжної політики одним із найважливіших і свідомо формує «Українську Стратегію. Молодь», як окрему партійну складову. Представники «молодіжного крила» відзначають: на відміну від інших політичних сил, молодь «УСГ» – повноправні члени партійної команди, а не масовка для публічних заходів. Про те, як працюють молоді партійці і які ставлять перед собою цілі розповідає представниця Чернігівського обласного осередку Альона Середа. Вона – журналіст, фахівець з політичних комунікацій, наразі депутат Молодіжної міської ради Чернігова.

 

Пані Альоно,  у вас серйозний «послужний список» навичок, хоча вам усього 23 роки…              

Я працюю з 15-ти років. Сама прийшла в газету, потім на телебачення, а в якийсь момент захотіла займатися саме політичним піаром і стала прессекретарем голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка (2019-2020), який сьогодні очолює Чернігівський обласний осередок «Української Стратегії Гройсмана». Пройшла складний відбір до Чернігівської міської ради.

 

Чому доєдналися до молодіжки «Української Стратегії Гройсмана»?

Сьогодні це єдина політична сила, яка дає можливості молоді проявити себе і робити щось. Класно те, що ми – і молоді, і досвідчені політики – на одному рівні. З нами спілкуються, нас чують, до нас серйозно ставляться. Я спілкуюсь із багатьма колегами, багатьма представниками інших молодіжних політичних команд і можу стверджувати: такого діалогу поколінь, як в «Українській Стратегії», немає ніде. Для більшості партій молодь – це тло для «дорослих». Але не в «УСГ». Наша партія навіть декларує, що ми йдемо рівноправно з усіма в ради всіх рівнів. Це важливо.

 

Чим наразі займається «молодіжне крило»?

Ми на етапі формування команди. Це основне завдання. Але ніхто не заважає нам уже зараз порушувати певні питання, які турбують і де потрібна допомога. На рівні регіону ми, приміром, плануємо низку благодійних проєктів, є ініціативи щодо точкових змін шкільної програми або щодо вирішення екологічних проблем – посилення штрафів за вирубку лісів, наприклад. Важливо, що це відгукується і в програмних цілях «Української Стратегії Гройсмана».

 

Наскільки популярною є «Українська Стратегія» серед молоді? Люди охоче приєднуються до молодіжної команди?

Все йде від лідера. Володимир Гройсман – потужний політик, визнаний українцями найкращим Прем’єр-міністром. Безпосередньо на Чернігівщині вагомий авторитет має і голова партійного осередку Андрій Прокопенко. Молодь вірить Гройсману, вірить його команді, вірить у «Стратегію». Вони розуміють, що це реальний шанс провести якісні зміни в країні.

 

Ви говорите про зміни, а де саме вони потрібні – з огляду на молодіжну політику?       

Освіта. Це, мабуть, найперше. Причому я поки не говорю про вищу школу – потрібно негайно переглядати шкільну програму. У ній досі зберігаються речі, які сучасному школяру в житті не сильно знадобляться. Натомість предметів типу «фінансова грамотність» – немає. А це важливо.

Далі – можливості для самореалізації. Молоді люди, навіть нинішні студенти, хочуть впевненості в тому, що отримають роботу після навчання. І тут треба не тільки реформувати ринок праці, а й вирішувати питання «виробничої практики». Будемо чесними, для багатьох це просто «відбувайлівка» – з різних, у тому числі і об’єктивних причин. Кому це потрібно?

Молодіжне підприємництво! Про нього взагалі не думають. Два роки тому я з другом відкривала кав’ярню в Києві – ми пройшли 9 кіл пекла. А чому так? Хіба молодь у бізнесі не заслуговує на таку ж саму увагу влади, як і «дорослі» компанії? Де програми й інструменти державної підтримки саме молодіжних ініціатив, які дозволили б юнакам не шукати можливостей за кордоном, а працювати вдома?

Житло для молоді. Заявлені владою «іпотечні перемоги» – це просто смішно. А це ж вкрай потрібна річ, особливо для молодих фахівців.

І то лише верхівка айсберга. Головна проблема в тому, що коли говорять «молодь» думають про «спорт і культуру». І це добре – також потрібно. Але є ще й повсякденне життя, є глибокі економічні проблеми, які змушують молодь полишати країну. Між тим, якщо принаймні спробувати ці проблеми вирішити, забезпечити розвиток і перспективи для молоді, то все у нас буде – і культура, і спорт.

Дуже тішить, що в «Українській Стратегії Гройсмана» це розуміють. І голос молоді тут звучить впевнено і гучно! Працюємо разом!

Ми у соцмережах