Більшість у нинішньому складі Верховної Ради де-юре формує одна фракція – політичної партії «Слуга народу», проте де-факто цієї більшості немає, і це доводять всі знакові голосування – чи то за кадрові призначення в Уряді, чи то за законопроекти. І такий стан справ веде до єдиного – переобрання Верховної Ради. Про це в ефірі «Україна 24» сказав голова виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Саєнко.

«Одна фракція формує коаліцію. Якщо коаліції немає, більшості немає, наступний крок – розпуск Парламенту. А подивіться: всі знакові голосування проходять за рахунок чого? За рахунок двох олігархічних (депутатських) груп. Саме вони допомагають “тримати” парламент дієвим. Отже поступово прийде справа до перевиборів або до наступної коаліції, – сказав Саєнко. – Разом з тим, коаліція може бути лише між фракціями. І тут доволі важко знайти охочих (об’єднатися із «Слугами народу»)».

При цьому Саєнко нагадав, що поступово фракцію «Слуг народу» полишають мажоритарні депутати. І це відбувається в тому числі й тому, що саме формування політичної сили відбувалося на основі «красивої картинки». «А виявилося, що це тільки картинка. Непрофесійність, некомпетентність викликають зневіру. Ми йдемо до сценарію перевиборів – буде новий парламент і новий уряд», – запевнив Саєнко. Він додав, що «Українська Стратегія Гройсмана» за останніми соціологічними опитуваннями долає електоральний бар’єр і може сформувати потужне представництво в новому Парламенті.

 

Ми у соцмережах