Лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман взяв участь в урочистому засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування Вінницької області.

Вітаючи присутніх депутатів та очільників територіальних громад Вінниччини з Днем місцевого самоврядування, він зазначив: «Самоврядування є однією з ключових форм управління у нашій державі. Приємно те, що за останній час воно пройшло певну трансформацію. Те, що ми разом провели децентралізацію, відкрило нові можливості для розвитку громад»

Водночас на думку політика, сьогодні потрібно захищати і досягнення децентралізації, і місцеве самоврядування в цілому. «Треба завершити реформу таким чином, щоб на рівні обласних рад були створені виконкоми, щоб повноваження громад були закріплені в Конституції, щоб фінансовий ресурс в обсязі, достатньому для розвитку громад, був однозначно закріплений за місцевим самоврядуванням та гарантувався Конституцією. Це – завдання на майбутнє, але не на віддалене майбутнє, а на найближчу перспективу, яку ми разом маємо реалізувати», – наголосив Володимир Гройсман.

Лідер «Української Стратегії» висловив переконання, що місцеве самоврядування є ключовим елементом управління в державі – тому, що воно наближене до людей, обізнане з проблемами людей і знає, як їх вирішувати. «Сьогодні, як ніколи, ми повинні демонструвати командність, адже саме завдяки командній роботі наша область посідає лідерські позиції. Ми зробимо кращими і кожну громаду, і Вінниччину, і всю Україну – але лише спільними зусиллями!», – підсумував він.

Ми у соцмережах