Команда політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» наразі єдина альтернатива будь-яким іншим політичним силам, адже вона формується на основі ключових для кожного українця цінностях і цілях, а не заради мандатів чи посад. Про це сказав лідер «Української Стратегії» Володимир Гройсман під час великого партійного форуму, який відбувся сьогодні, 10 грудня, у Києві.

«Я бачив, як формувалися інші політичні команди, об’єднувалися під одні ідеї, а потім їх змінювали. Ми ж сформувалися як сильна команда, з чіткими принципами і умінням тримати слово. Для нас найголовніше – змінити ситуацію в країні, змінити вектор розвитку. Нам немає альтернативи, і я це знаю зсередини. Ми розуміємо, як навести лад в країні».

Як наголосив Гройсман, цінності «Української Стратегії» – зрозумілі.

Перше: влада – людям. І це ніщо інше, як грамотне завершення реформи децентралізації, формування ефективного місцевого самоврядування і системи державного контролю, а також закріплення в Конституції можливостей громад.

Друге – розбудова сильних державних інституцій. А це – про ефективну державну службу і чітке визначення повноважень у трикутнику «президент – парламент – уряд». «Сьогодні все руйнується. Державна система управління занепадає. Маємо низьку якість управлінських рішень, а звідси криза з КОВІДом, безпекою, економікою. Зупинені всі секторальні реформи. А в системі загального бардака неможливо прийняти нормальні рішення», – наголосив Гройсман.

На його переконання, повноваження Президента країни мають обмежуватися Конституцією, а повноваження уряду – навпаки посилитися аж до права звільняти і призначати міністрів, формувати стратегію розвитку держави тощо.

Третє – гідні умови життя людей, економіка. «Ми можемо виходити на революції, відстоювати гідність, а потім повертатися додому і не відчувати її. Я проти будь-якого популізму. Я за те, щоб ставити цілі і при цьому точно знати, як до них дійти, – сказав Гройсман. – Сьогодні у нас економіка зростає лише тому, що зростають податки. Часом є бажання вийти на вулицю і крикнути: що ви робите, владо? Можливості країни знищуються, сюди ніхто не хоче вкладати гроші. Я – навпаки, прихильник зниження податків в Україні! Україні потрібна сильна економіка».

Четверте – Україна має стати частиною ліги демократичних країн. «До світового лідерства нам далеко, але це можливо. І ми маємо не просто зробити заявку. Ми маємо відстояти верховенство права, свободу слова і розвиток демократії», – зазначив Володимир Гройсман.

П’яте – захист ідентичності. «Це питання має бути частиною нашої національної ідеї. Відновлення нашої цілісності і формування нашої сильної європейської держави має стати нашою національною ідеєю», – наголосив під час виступу Володимир Гройсман.

Ми у соцмережах