Будь-яких референдумів, які б торкалися теми цілісності України, бути не може. Так само, як і двосторонніх перемовин з Росією, справжній результат яких не буде відомим нікому. Про це в ефірі «Сьогодні. Підсумки» на телеканалі «Україна» сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана», прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман.

«Ніякого референдуму щодо територіальної цілісності не може бути апріорі. Ми унітарна крана і маємо відстоювати свою цілісність», – сказав Гройсман.

За його словами, сьогодні світ стикнувся із боротьбою не країн, а світів – демократичного і авторитарного. І саме тому консолідація демократичного світу вкрай важлива.

«Чого боїться Путін? Демократії, чесних виборів, верховенства права. Він боїться, щоб люди виходили на вулицю і висловлювали свої думки. Він це буде придушувати. І він боїться того, що Україна буде інтегруватися до Європейського союзу – так, як це передбачено нашою Конституцією. І це означає, що ми будемо юридичною частиною Європейського демократичного світу. Для нього це, як він вважає, загроза».

Разом з тим, як наголошує Гройсман, США – лідер демократичного світу, веде чітку політику і робить чіткі заяви. А до чинної української влади  є питання. «Що буде, якщо буде зустріч вдвох (лідерів України і Росії), які будуть наслідки для нашої безпеки?», – запитує Гройсман.

Ми у соцмережах