Наступного року мінімальна зарплата в Україні має становити не менше 8 тис. грн, а мінімальна пенсія для майже 4 млн пенсіонерів підвищена вдвічі. Це не розжене інфляцію, натомість дозволить компенсувати українцям ті інфляційні втрати, які вони несуть вже зараз, споживаючи не статистичні показники, а товари і харчові продукти за реальними цінами. Про це в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана», прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман.

За його словами, ріст цін, особливо на продовольство і комунальні послуги, справді є одним з найбільших і найчутливіших викликів. «Люди не споживають інфляцію. Вони споживають хліб, м’ясо, платять комуналку, купують ліки. А  ціни зросли на 20-30-40%. Ці витрати болісні для бюджету кожної родини, – сказав Гройсман. –  За цей рік люди не отримали підвищення доходів, а витрачали більше на життя. Ця проблема потребує негайного втручання! І що важливо: наступний – 2022 рік – не буде кращим. Мінімальна зарплата зросте лише на 3%».

За  словами Гройсмана, політика влади щодо регулювання цін веде в нікуди. Впливати на ціни, очевидно, неможливо. Проте впливати можна на ріст доходів людей і формувати реального покупця, який має реальний дохід, якого вистачить на купівлю потрібних товарів.

«Потрібно впливати тільки на одне – доходи українців. Треба підвищувати мінімальну зарплату. На наступний рік вона має бути мінімум 8 тис. грн. Далі, пенсіонери. Близько 4 млн пенсіонерів живуть на мінімальну пенсію. І її треба підвищувати вдвічі. Це не розжене інфляцію, бо це кошти, які працюватимуть в реальній економіці», – наголосив Гройсман.

Ми у соцмережах