Чинна влада в своїй економічній політиці пішла найгіршим шляхом – нарощування багатомільярдних боргів і підвищення податків для бізнесу. Про це в інтерв’ю журналу “Країна” сказав лідер політичної партії “Українська Стратегія Гройсмана” Володимир Гройсман.

Так, коментуючи основні показники Державного бюджету – 2022, Гройсман відзначив: “Цей бюджет – борговий зашморг. Окрім дефіциту в понад 180 млрд грн, є ще й шалені позики. Влада навантажує майбутні покоління додатковими фінансовими зобов’язаннями”.

За словами політика, економіка не розвивається, а отже немає прямого ресурсу для оновлення промисловості, фінансування військових і соціально значимих програм в медицині, освіті, пенсійному забезпеченні.
“Влада хоче наповнити бюджет не  за рахунок зростання економіки, а більше видушувати бізнес (податками), не даючи ніякої підтримки підприємцям”, – сказав Гройсман.

Недофінансування армії становить щонайменше 40 млрд грн, реформи медицини, освіти – зупинені. Реформа децентралізації, зміцнення місцевого самоврядування розгортається у протилежному напрямку – у бік централізації фінансів і навантаження місцевої влади без належної підтримки з боку центру.
Вперше за багато років Україна увійшла в опалювальний сезон без належної підготовки, без відповідних запасів газу, вугілля. І всі нинішні сподівання на атомну генерацію, яка вже працює на межі потужностей – це пряма загроза енергетичній і техногенній безпеці країни, впевнений лідер “Української Стратегії”.

“Так можна зробити тільки умисно, – наголошує Гройсман. – Є два варіанти – або повна некомпетентність, або спеціально підривають основи безпеки. Ціна для країни буде занадто високою. Тут питання нашої незалежності”.

Ми у соцмережах