Очевидна слабкість української влади, а також витрачання часу на політичні чвари і боротьбу грає на руку агресору і наближає мрію Кремля повторити в Україні «казахстанський» сценарій, коли в незалежну державу увійшли російські війська. Так прокоментував події в Казахстані лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«Путін скористався економічною нестабільністю та політичним хаосом (у Казахстані), щоб російські війська зайшли в незалежну державу, – написав Гройсман на своїй сторінці у Facebook. –  Україна – не Казахстан, та не можна не помічати певні схожості. Як ніколи слабкий уряд, політичний хаос, економічна нестабільність з наростаючою інфляцією. Мрія Путіна – повторити з нами такий самий сценарій. Російські війська біля наших кордонів, а наша влада не помічає цієї реальності. Слабкість української влади робить Путіна сильнішим!»

За словами Гройсмана, зараз – вирішальний період, і політична боротьба всередині країни – найгірша з помилок.

«Я закликаю всі політичні сили: припиніть воювати між собою. Зараз час об’єднатись, щоб всі сили, досвід та ресурси максимально задіяти для стабілізації ситуації в країні та зміцнення економіки! Ми всі повинні зараз зберегти країну!», – впевнений лідер «Української Стратегії Гройсмана»

Ми у соцмережах