Замість того, щоб підтримати бізнес, підвищувати мінімальну зарплату і пенсію, чинна влада пропонує ввести в Україні продуктові картки і запроваджує державне регулювання цін – виключно неефективний спосіб контролю ринку. Про це в ефірі «Україна 24» сказав голова виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Саєнко.

На його переконання, нинішня економічна криза спричинена не стільки зовнішніми факторами – як, наприклад, світові ціни на газ, скільки неефективними діями чинної влади. Мова передусім про провал підготовки до опалювального сезону, відсутність стратегії захисту найбільш вразливих верств населення, а також запровадження додаткового податкового навантаження.

Саєнко: Замість підвищення зарплат і підтримки бізнесу влада пропонує продуктові картки  

«Ми маємо шалену інфляцію: вперше за останні роки – двозначний показник. Уряд має захистити найбільш уразливі категорії населення. А пенсія, між тим, зростає лише на 159 грн, мінімальна зарплата – плюс 200 грн зростання по року — сказав Саєнко. – Замість того, щоб підвищувати мінімальну зарплату, підвищувати пенсії, замість того щоб підтримувати бізнес – намагаються вдарити  податками. У тому числі по найбідніших!.. У нас 97% людей не справляються з ростом цін. Родини відмовляються від усього. Гроші витрачають або на оплату комуналки, або на купівлю мінімального продуктового набору. Не вкладають в освіту дітей, в охорону здоров’я. От у чому проблема!»

За словами Саєнка, державне регулювання цін так само не матиме ефекту. Він нагадав, що кілька місяців тому уряд ввів державне регулювання цін на пальне, але днями цінові межі були переглянуті в бік зростання. «Економікою треба займатися професійно! А у чинного уряду якесь містечкове розуміння проблем», – наголосив Саєнко.

Ми у соцмережах