Україна сьогодні є однією з ключових тем високих міжнародних перемовин, і всім зрозуміло, що зовнішні загрози нікуди не ділися. Разом з тим, це не знімає з чинної влади зобов’язання представити нашому суспільству план дій – що буде зроблено в економіці, в соціальній політиці, в секторі безпеки всередині країни.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» сказав голова виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Саєнко.

«Дуже добре, що зараз ми спостерігаємо консолідацію країн Західного світу навколо вимоги до Росії піти на деескалацію (на Донбасі). Але дані розвідки нам кажуть про протилежне – техніки на наших кордонах, військових стає тільки більше, – сказав Саєнко. – Поки що ми перебуваємо в стадії дипломатичного діалогу. Дуже сподіваюся, що він буде успішним!»

Саєнко: Міжнародні дискусії по «українському питанню» не знімають з влади вимоги представити суспільству план дій в економіці і секторі безпеки

Разом з тим, як наголосив Саєнко, всередині України так само треба працювати і представити, нарешті, план економічних дій, чітку програму поведінки на випадок надзвичайної ситуації, треба затвердити і почати виконувати державне оборонне замовлення.

«Треба зараз використати час для посилення військової могутності! Але поки що єдина ініціатива, про яку я чув – запровадження військового обліку для жінок. Але цього недостатньо для посилення обороноздатності держави!»

Ми у соцмережах