В умовах реальності військових загроз і агресії, в умовах необхідності підготовки країн до різних сценаріїв розвитку подій парламенти більшості провідних держав світу працюють цілодобово. Натомість Верховна Рада України від сьогодні, 28 січня, йде на карантин і робить перерву в засіданнях на наступні два тижні. І при цьому немає жодної стратегії, жодних законопроєктів, як українцям бути далі. Так на своїй сторінці в Facebook прокоментував події в Україні і світі голова виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Саєнко.

«Зараз в країні загроза війни з Росією, а Верховна Рада робить перерву в засіданнях на два тижні. Після 38 днів без засідань та усього 4-х днів роботи у новому році. Як вам таке? На початку тижня в Раді зареєстровано 182 депутати. Парламент не працював з 17 грудня по 24 січня. Провалені законопроєкти про економічний паспорт українця, відповідальність за підробку COVID-сертифікатів, а також про подвійне громадянство. А де важливі закони? Немає жодних законопроєктів, які підготують нас до російської агресії. Немає ніякої стратегії. Сьогоднішній порядок денний (28 січня) взагалі вражає: година запитань до Уряду, депутатські запити, закриття шостої сесії о 12:30. І все», – обурився Саєнко.

Він наголосив, що «бути в строю» потрібно за будь-яких умов, адже загрози для України реальні, як ніколи. «В українському парламенті карантин у той час, коли Рада має працювати 24/7, щоб бути готовою відреагувати на будь-які події. Питання мобілізації, резерви армії та інші важливі питання просто відкладаються», – наголосив Саєнко.

Ми у соцмережах