“Як підтримати Україну та стримати агресію Кремля” – відповідь на це питання шукали під час круглого столу, що пройшов у Києві. У заході взяв участь Олександр Саєнко, голова виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана». Серед учасників – група послів США у відставці, колишні чиновники та експерти.

У межах круглого столу учасники обговорили спільні дії України та її західних партнерів, спрямовані на протидію загрозі наступу Росії на Україну.

«Сьогодні спостерігаємо консолідацію Західного світу навколо вимоги до Росії – відійти від українських кордонів», – переконаний Олександр Саєнко. Цю тезу підтверджують виступи західних експертів. Зокрема, колишній посол США в Україні Марі Йованович сказала: «Ми підтримуємо Україну, тому що це відповідає інтересам нашої національної безпеки… Це засвідчує те, ким ми є як американці, як демократична країна, що підтримує іншу демократичну країну перед загрозою авторитарної та все більш агресивної атмосфери». А Джон Гербст, колишній посол США в Україні, підсумував: «Цілі Путіна виходять за межі України. Ваша боротьба – це наша боротьба».

Обговорення шляху протидій російській агресії ініціювали Фонд Віктора Пінчука, Євразійський Центр Атлантичної Ради та Ялтинська Європейська Стратегія.

Ми у соцмережах