Міністерство освіти і науки України перевищує свої повноваження, не визнаючи рішення студентів і викладачів Національного університету «Києво-Могилянська Академія» про обрання Сергія Квіта президентом закладу.

Нагадаємо, вибори президента НаУКМА відбулися наприкінці січня. Сергій Квіт отримав понад 50% голосів студентів, співробітників та викладачів навчального закладу. Проте днями Міністерство освіти і науки не визнало результатів виборів. У коментарі ЗМІ міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив, що вибори нібито пройшли з порушеннями, їх зафіксував представник міністерства, а отже потрібно оголошувати наступні вибори. Втім така позиція чиновників обурила не тільки працівників НаУКМА, а й всю наукову і освітянську громадськість.

Коментуючи стан справ, заступник голови політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана», очільник напрямку «Українська Стратегія Жіноче лідерство», міністр освіти (2016-2019) Лілія Гриневич наголосила:  «МОН перевищує свої повноваження і грубо порушує автономію університету, коли не визнає результати виборів у Києво-Могилянській академії, які визнали Виборча комісія, Оргкомітет з виборів, Вчена рада НаУКМА і студентські організації НаУКМА. МОН зобов’язане підписати контракт з обраним президентом Сергієм Квітом. Оголошення повторних виборів в цій ситуації є протиправним і може бути розціненим тільки як політична помста».

Ми у соцмережах