Поточні політичні перемовини між Україною і Туреччиною, залучення Анкари до геополітичних процесів – це черговий етап формування міжнародної коаліції Західного світу на користь України і проти російської агресії. І сам факт підтримки – дуже добрий сигнал, сказав в ефірі «Україна 24»  голова виконавчого комітету політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Олександр Саєнко.

Він наголосив, що Туреччина сьогодні – це країна-член НАТО, країна, яка контролює стратегічно важливу протоку Босфор, країна, яка є важливим гравцем в Чорноморському регіоні. І якщо зараз Туреччина стане незалежним майданчиком перемовин щодо відновлення територіальної цілісності України – це буде безперечний плюс, впевнений Саєнко.

«Щоправда, треба розуміти, чи готова Україна до двосторонніх перемовин (за посередництва Туреччини), – зазначив Саєнко. – Всім зрозуміло, що США є об’єднавчим лідером міжнародної коаліції. І тут треба дивитися на ситуацію глобально і вимірювати ситуацію не тільки категоріями «Україна» чи «Росія», а ще й Китай, Тайвань, Сирія тощо. Отже ми говоримо про Західний світ і російську агресію. І той факт, що Туреччина стала на бік саме Західного світу, що вона підтримує Україну – це добрий сигнал», – впевнений Саєнко.

Ми у соцмережах