Голова Криворізького міського осередку політичної партії “Українська стратегія Гройсмана” Дмитро Зубрій прокоментував оприлюднені Національним банком данні опитування “Ділові очікування підприємств України” за IV квартал 2021 року.

«Вони свідчать про те, що в українського бізнесу, не зважаючи на всі заспокійливі заяви Уряду, зміцнюються песимістичні настрої. Зокрема, лише 8,3% підприємств розраховують на економічне зростання, тільки кожне п’яте підприємство очікує на залучення іноземних інвестицій та збільшення обсягів реалізованої продукції, – сказав  Зубрій.

“Це ще не криза, але вже стагнація економіки. І по іншому бути не може, коли Уряд діє непрофесійно та хаотично, і до того ж не може вистроїти нормальну комунікацію з бізнесом”, – вважає Дмитро Зубрій.

Він наголосив, що нинішній Уряд не здатний зупинити сповзання української економіки в прірву. «Не можна однією рукою приймати закони, які начебто зменшують тиск на підприємців, а іншою знищувати ФОПи чи блокувати рахунки підприємствам з іноземними інвестиціями, як от АрселорМітал Кривий Ріг. Запас міцності, який було накопичено за часів Уряду Володимира Гройсмана, закінчується, тому час повертати до роботи в Кабінеті Міністрів справжніх професіоналів, які вже довели свою здатність вирішувати надскладні завдання», – заявив Дмитро Зубрій.

Ми у соцмережах