Нещодавно в журналі “Фокус” було оприлюднено “Екологічний рейтинг регіонів України”. В цьому рейтингу Дніпропетровська область посіла передостаннє місце, а Кривому Рогу була присвячена окрема згадка. В ній, зокрема, було відзначено, що в нашому місті “утворюються приблизно половина шкідливих атмосферних викидів області” і що завод “АрселорМіттал” є другим  за потужністю в Україні джерелом шкідливих газоподібних викидів, – повідомив голова Криворізького місцевого осередку політичної партії “Українська стратегія Гройсмана” Дмитро Зубрій.

“Цілком і повністю розділяю стурбованість шановного видання, – зауважив далі політик, – але, якщо ми прагнемо реальних змін в екологічному становищі Кривого Рогу, то мусимо йти далі констатації наявності проблем. А вони є похідними від внеску нашого міста в бюджет країни та її економіку. Тому ресурсів місцевої влади та зусиль офісу Держекології явно не достатньо для позитивних змін. Має серйозно підключитися центральна влада. Мусить працювати не лише батіг у вигляді штрафів, а й системна державна підтримка”.

Прості рішення на кшталт відкриття в Кривому Розі офісу Державної екологічної інспекції не працюють. Це окозамилювання та популізм. Так ми не вирішимо наших проблем. Потрібно сідати та рахувати разом з Урядом, скільки Кривий Ріг дає та скільки натомість отримує з бюджету. Виправити ситуацію можна буде лише тоді, коли екологічний стан Кривого Рогу буде розглядатися як загальнонаціональна, а не регіональна, а тим більше – не місцева проблем, – підкреслив Дмитро Зубрій.

Ми у соцмережах