“Невтішна статистика щодо трудової міграції є об’єктивним вироком владі, яка за понад два роки не спромоглася виконати жодної зі своїх обіцянок в сфері стримування міграції. Мова зокрема йдеться про президентську програму “Повертайся та залишайся” та про програму прем’єр-міністра зі створення півмільйона робочих місць”, – заявив голова Дніпропетровської обласної організації політичної партії “Українська стратегія Гройсмана” Віктор Сиченко.

Україна за даними Звіту про міжнародну міграцію World Migration Report за 2022 рік посіла 8 місце в світі за кількістю трудових мігрантів. Загальна їх кількість за цим документом сягає 5,5-6 млн осіб. При цьому аналіз непрямих даних, зокрема, суми приватних переказів з-за кордону в Україну однозначно свідчить про те, що негативні тенденції лише підсилюються. Якщо, за даними НБУ, протягом 2020 року в нашу країну надійшло 10,7 млрд доларів від заробітчан, то 2021 року – вже 13,9 млрд.

«Єдиним наочним результатом приходу до влади так званих позасистемних політиків є ствердження безсистемної та позбавленої сенсу політики, яка призводить до подальшого занепаду економіки та погіршення рівня життя населення. Подальше зростання трудової міграції є свідченням реального ставлення українців до обіцянок влади покращити їхнє життя. Тому єдиний вихід на сьогодні це не новий пошук нових обличь, а повернення до влади незаплямованих професіоналів. Якщо змінити владу в легітимний спосіб через дострокові вибори, зміни на краще не забаряться. Це вже доведено командою Володимира Гройсмана в 2016-2018 роках», – переконаний Віктор Сиченко.

Ми у соцмережах