Лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман закликав Уряд виконати своє завдання – захистити українців і стабілізувати ціни (на період 90 днів) на критично важливі споживчі товари – основні продукти та пальне за рахунок держрезерву та тимчасового зменшення ПДВ на ці групи товарів. Про це політик сказав у своєму відеозверненні в соціальних мережах.

«Світова практика знає такі випадки і вони прийнятні у критичні моменти розвитку будь-якої держави», – наголосив Гройсман.

На його переконання, такий крок додасть впевненості українцям, які і так щодня стикаються з безпековими викликами та економічною невизначеністю. За словами Гройсмана, Росія і Путін нікуди не подінуться, і Україні тривалий час доведеться жити в атмосфері потенційної загрози. Але тривога і паніка – погані супутники скрутних часів. А згуртованість і взаємодопомога, слідування настановам і рекомендаціям професіоналів – рятують ситуацію.

«Якщо станеться найгірше, я також закликаю всіх виконувати вказівки професіоналів, яким ми довіряємо – військових, медиків, поліцейських. Вони скажуть, що робити. У кризовій ситуації прислухайтеся до ваших міських голів і голів ОТГ – представників місцевої влади, які вам найближчі.

Праві ті, хто закликає утриматись від паніки! – зазначив Гройсман. – Українці і не збираються панікувати. Навпаки, за місяць зросла кількість тих, хто готовий до активного опору російській агресії. Зараз таких вже майже 60% серед усіх українців і майже 40% громадян готові це робити зі зброєю в руках. Це, на мій погляд, і є згуртованість».

Лідер «Української Стратегії Гройсмана» також звернувся до політиків і вкотре наголосив, що зараз – не час для політичної боротьби і ворожнечі.

«Влада не повинна атакувати опозицію і навпаки – час бути згуртованими. Коли ми будемо сильними всередині – ми будемо сильними зовні!» – впевнений Гройсман.

Ми у соцмережах