Згуртованість світу проти  ймовірної повномасштабної війни Росії в Україні є єдиним порятунком сучасного світового правопорядку і можливістю уникнути значних геополітичних змін на гірше, впевнений лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

У своїй колонці для всесвітньо відомого видання «Newsweek» він наголосив, що війна Росії з Україною, особливо в момент ескалації, перестає бути просто сюжетом на телебаченні.

«Війна вплине на життя кожного, адже порушить економічні зв’язки, промислові ланцюги, ситуації на біржах тощо. Але головне – вона змінить тон і поведінку світових гравців, – наголосив Гройсман. – Якщо дозволити авторитарному лідеру віроломно красти і створювати конфлікти, залишаючись неушкодженим, рано чи пізно він захоче отримати куди більше, аніж Україна. Ось чому світ не може бути байдужим!»

За словами лідера «Української Стратегії Гройсмана», очільник Кремля Путін завжди нехтував міжнародним правом, а його головна мета – відновити Радянський Союз, чого б це не вартувало. Підігріває ці настрої контакт з Китаєм. І таке об’єднання двох авторитарних країн має змусити Захід прокинутися. Якщо і тут «спустити з рук» то спільно з Іраном, Росія і Китай неодмінно випробують терпіння і межі Заходу.

«І це буде не війна за чи проти НАТО або ЄС. Це буде протистояння авторитаризму та демократії, битва за новий світовий порядок. Причому не в ім’я миру, а навпаки! – впевнений Гройсман. – І тут на перший план виходить необхідність згуртованості світу. Навіть Біблія вчить нас, що роз’єднання – шлях до поразки. Не можна дати Путіну роз’єднати демократичний світ. Тільки згуртовані ми можемо покласти край не тільки війні, а й авторитаризму Путіна».

Ми у соцмережах