Лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман закликав міжнародних партнерів України запровадити  повний локдаун для економік Росії та Білорусі. Єдиний шлях розвитку подальших подій в країнах-агресорах  – повстання людей, а перспектива для лідерів – Гаазький трибунал. Про це Володимир Гройсман сказав в ефірі телеканалу «Прямий».

Він висловив слова вдячності нашим воїнам, а також урядам і громадянам держав-партнерів  України.  Окрім того, повідомив, що наразі створює спільно з мерами українських міст певні хаби допомоги.  

«Хочу закликати партнерів бути рішучими і швидкими. Однозначно Путін на шляху до поразки. Він тиран, це Гітлер сучасності. Подивіться, що вони роблять з нашими містами! Гинуть люди, гинуть діти. Харків, Чернігів, Житомир, Маріуполь. Обстрілюють житлові квартали, знищують школи, лікарні. Це злочини. Гаазький трибунал – це їхній шлях. І першим там буде Путін. Треба негайно піднімати Росію і Білорусь. Хто зараз мовчить – співучасник звірств і вбивств, – сказав Володимир Гройсман. – Має наступити етап, коли ми отримаємо підтримку армій наших партнерів. Далі закликаю ЄС, США, Великобританію! Треба діяти швидше. Я розумію всі бюрократичні процедури. Але зараз війна. І вона потребує швидких рішень. Всі заходи, пов’язані з блокуванням фашистської економіки, потрібні. Треба зробити повний локдаун Росії, а далі будемо розбиратися, як російське суспільство виводити з цього концтабору. І це треба робити відносно не тільки Росії, а й Білорусі».

 

Ми у соцмережах