Перемога у війні з путінською Росією стане для нашої держави історичним шансом не просто відновити економіку, а якісно змінити всю систему державних інститутів в бік чесності, прозорості, технологічності і залученості людей. Про це в ефірі «Березовець НАЖИВО» сказав прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

За словами політика, відновити економіку – це не відновити розвалені будівлі і фасади. «Мова про те, щоб побудувати нову економіку, нову Україну – з верховенством права, відсутністю корупції, з сильним місцевим самоврядуванням, з новими технологіями. Ми маємо це зробити, – сказав Гройсман. – Але при цьому не можна допустити, щоб цими процесами керували аматори. Не можна, щоб відновленням економіки займалися ті, хто розуміє План Маршалла для України, як гроші на відновлення будівель. Потрібна не тільки зовнішня краса, а й внутрішня стійка конструкція, в якій люди будуть відчувати себе потрібними і залученими».

Як наголосив лідер «УСГ», важливий зараз не новий університет, а нова, сучасна система освіти, не відновлена лікарня – а нова, сучасна медична система, готова надавати потрібні людям послуги, не продаж землі, а формування середнього класу фермерів.

«Має бути нова система життя – чесна, прозора і зрозуміла. Тоді буде історичний успіх», – сказав Гройсман.

 

 

Ми у соцмережах