Кремлівський очільник Путін ненавидить всі демократичні країни, його ціль – знищити всіх нас. Він пішов зі Сходу на Захід, і Україна зараз завзято чинить йому опір, сказав в інтерв’ю британському виданню «The Independent» прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«Третя світова вже почалася – її почав Путін. І тільки Україна зараз стала тією країною, яка зупиняє його марш зі Сходу на Захід. Дякуючи українським воїнам, він терпить поразку. Але Путін ненавидить всі демократичні країни. Його ціль – знищити нас всіх!» – сказав Гройсман.

Він наголосив, що всі вимоги, які наразі виставляє Україні Росія, зокрема щодо визнання окупації Криму та Донбасу – неприйнятні, та навіть вони не покладуть край війні – вони знищать суверенітет України. Саме тому, єдиною альтернативою зараз є перемога над агресором. Ті страждання і труднощі, які зараз терплять українці – це не тільки страждання і складнощі України, впевнений Гройсман. Це стане тією ціною, яку заплатить весь демократичний світ у боротьбі проти авторитарного режиму Путіна.

«Думаю, британці пам’ятають бомбардування своїх міст під час Другої Світової. Ми маємо розуміти, якщо не зупинимо Путіна зараз, ризик бомбардування європейський міст стане новою реальністю. Це більше не те, що ніколи не справдиться!, – наголосив Гройсман. – Загроза вторгнення в Європу – абсолютно реальна!».

В цьому контексті Гройсман наголосив – санкції працюють, але потрібен більший тиск, особливо з боку таких країн, як Німеччина. Берлін зараз проти тотальної заборони імпорту енергоносіїв з Росії, оскільки економічні питання беруть верх над моральними. Але, як говорить Гройсман, а також німецькі еко-активісти, «таким чином, ми (Німеччина) всі фінансуємо цю війну».

«Потрібно тотальне ембарго всіх енергоресурсів, всього, чим Росія торгує. Потрібні суттєві фінансові санкції – тотальні, не точкові. Наприклад, повністю відімкнути SWIFT, – наголосив Гройсман. – Не можна бути трішки вагітною… Якщо не запровадити потужні санкції, не закрити небо в Україні, ціна, яку заплатить вся Європа буде надвисокою. Не треба ховати голову в пісок, треба дивитися на ці трагедії реалістично. Давайте уявимо, що трапиться, якщо Путін дістанеться до кордонів країн НАТО, хто з них спатиме спокійно? Польща чи країни Балтії? Його треба зупинити і дати потужну економічну і військову відповідь! А далі, після встановлення миру, ми зможемо знівелювати цю загрозу для світу».

 

Ми у соцмережах