Лідери Франції та Німеччини мають сьогодні усвідомити, що 8 років їхньої дипломатії з Путіним довели до ескалації і війни в Україні, заявив в інтерв’ю незалежній пан-Європейській медіамережі EURACTIV прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

«У мене є пряме питання до Макрона і Шольца: скільки разів ви говорили з Москвою? І чого ви добилися? – запитує Гройсман. – Вони продовжують говорити, що закликають до мирного розв’язання, що дуже занепокоєні діями Росії. Беззубі заяви більше не працюють!.. Час перестати дурити себе і своїх громадян. Треба бути відвертими і визнати, що 8 років спроб дипломатії привели до нової ескалації і повномасштабної війни проти України».

Гройсман наполягає, що сьогодні рубль – валюта війни, а продаж російських енергоресурсів – так само підживлює агресію.

«Зрозуміло, що зроблено багато в підтримку України, і ми дуже вдячні нашим партнерам, але настав час позбутися слабкості і діяти жорстко! – сказав Гройсман. – Україна і українці без перебільшення прикривають східний фланг Європи, і ми маємо отримати чіткий сигнал від імені ЕС, що наше майбутнє лежить саме там! І не треба боятися розізлити Путіна».

Ми у соцмережах