Прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман закликав світових лідерів негайно зупинити Путіна, відчути біль України – допоки світ не спіткала ядерна війна і загибель мільйонів невинних. Про це він сказав у своєму зверненні в соціальних мережах.

За словами політика, зараз важливо здійснити три кроки.

«Закликаю лідерів – запровадити безпольотну зону над Україною. Ми не просимо воювати з Росією, а просимо дати Україні можливість відбити невпинний наступ Росії на мирне населення, наших матерів, дітей, хворих і літніх людей. Цей геноцид мирних українців має негайно припинитися, і це можливо тільки з допомогою світових лідерів, – зазначив Гройсман. – Дайте чіткий сигнал Китаю, що він отримає потужні санкції, якщо продовжить підтримку Росії. На превеликий жаль, Китай – це порятунок для Росії, і єдиний спосіб припинити війну – забрати захисника Путіна. Санкції проти Китаю мають посилюватися, допоки Китай публічно не закличе Росію піти з України і визнати повну територіальну цілісність України, включно з Донбасом і Кримом. Історія буде суворо судити тих, хто танцює із дияволом. Президент Сі, ви хочете, щоб це стало вашою спадщиною? Спадщиною підтримки чистого зла?»

За словами Гройсмана, третій крок – зміна режиму в Росії. Путін повинен позбутися влади – сам або дочекатися, поки росіяни візьмуть справу в свої руки і повернуть собі контроль нал країною.

«Я також розумію занепокоєння щодо ядерної війни. Але реальність така: або ми зупинимо Путіна зараз – навіть з ризиком більшого конфлікту, або ми зіткнемося зі справжньою світовою війною, де ми всі зіткнемося з ядерною Росією, Китаєм, Іраном або Північною Кореєю. Ми будемо змушені жити у світі, де приклад України, яка з власної волі позбулася ядерної зброї, за жодних обставин не стане прикладом для наслідування. А значить ядерна війна може бути неминучою», – зазначив лідер «Української Стратегії Гройсмана».

Він наголосив, що нинішня війна в Україні – це війна добра зі злом, війна демократії проти авторитаризму, війна за можливість існування людської цивілізації.

«Якщо решта авторитарного світу зрозуміють, що вони можуть діяти безкарно, ніщо і ніхто їх не зупинить. Світ має стикнутися з болем зараз – у протистоянні з Путіним, або зіткнутися з глобальною війною, яка може призвести до загибелі мільйонів. Простіше кажучи: дійте зараз, поки мільйони не померли безневинно!»

 

Ми у соцмережах