Справжню, а не вигадану Путіним, «денацифікацію» сьогодні ведуть українські військові, ліквідовуючи російських військових керівників, які нещадно бомбили здебільшого російськомовні Маріуполь, Харків, Миколаїв. Про це в ефірі телеканалу «Настоящее время» сказав прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман.

Він наголосив, що всі вимоги, які сьогодні вигадує очільник Кремля, – безпідставні, безглузді і лише затягують переговорний процес.

«Всі позиції Путіна – його вигадки і причини почати і вести війну. Будь-які його заклики – ідіотські, не мають жодних підстав. Подивіться на питання мови. Він бомбить Маріуполь, Харків. Це його відповідь російськомовним українським містам? – наголосив Гройсман. – Путін затягує перемовини, бо розуміє, що програв. Але він відповість. Так само як і всі ті, хто виконують його злочинні накази. А «денацифікацією» займаються наші воїни, ліквідовуючи нацистських військових начальників Росії».

Як зазначив Гройсман, сьогодні вже складається враження, що Путін останні два десятки років намагався створити в Росії і сусідніх країнах щось краще, аніж НАТО чи ЄС. Але все, на що спромігся російський лідер – ОДКБ, Митний союз та корупційне Сколково. «Це повний фейк. Він так і не досяг успіху. І оскільки він не здатен створити щось своє, він нищить те, що є у когось. Він так робить з 2007 року. Саме тому справа всього світу – зупинити Путіна і встановити стійкий і тривалий мир!», – наголосив Гройсман.

 

Ми у соцмережах