Прем’єр-міністр України (2016-2019), лідер політичної партії «Українська Стратегія» Володимир Гройсман закликав партнерів України створити Глобальний фонд відновлення нашої країни і почати наповнювати його в тому числі тими коштами, які сьогодні арештовуються на рахунках російських олігархів, за рахунок їхніх яхт, активів і майна, що заморожуються в різних країнах. Про це Гройсман сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я би пропонував створити Глобальний фонд відновлення України і розпочати процедури конфіскації яхт на сотні мільйонів доларів, активів на десятки мільярдів доларів, і наповнювати цей фонд – задля відновлення нашої економіки, підтримки біженців. Тут треба швидко рухатися», – наголосив Гройсман.

За його словами, створення такої структури має стати складовою великої програми відновлення країни, яку треба втілювати так само якомога швидше. «Тільки уряд своїми рішеннями не може запустити економіку. Там, де можливо, треба вже зараз відновлювати виробництва, відкривати підприємства. Економіка не повинна стояти. Ми маємо всі допомагати – виходимо працювати, вибудовуємо нові виробничі ланцюги, логістику, – зауважив лідер «Української Стратегії». – А далі потрібен чіткий план відновлення країни. Він так само має опрацьовуватися вже зараз. Готовий долучитися до цього процесу всюди, де буде потрібно. Економіка, інфраструктура, система управління державою з усуненням всіх неефективних моментів, розвиток місцевого самоврядування, питання промисловості, логістики – всі вони мають бути структуровані і зрозумілі. Нам треба відбудувати нову якісну європейську Україну з інноваційною економікою».

 

Ми у соцмережах