Голова Хмельницького обласного осередку партії «Українська стратегія Гройсмана» Сергій Полоневич закликає усіх українців вакцинуватися і вказує на помилки чинної влади при організації та інформаційному супроводі цього процесу.

Вже кілька днів Хмельниччина знаходиться у червоній зоні карантину. COVID щодня забирає життя сотень українців. Країна оплакує померлих і страждає від карантинних обмежень, займаючи одне з останніх місць в Європі за відсотком вакцинованих людей. Але опір вакцинації лише посилюється, вважає лікар з багаторічним стажем Сергій Полоневич. Зараз дуже важливо, щоб усі авторитетні лікарі країни та області долучилися до роз’яснювальної роботи щодо необхідності вакцинації проти COVID.

«Я сам, всі мої рідні і близькі друзі вакцинувалися ще в березні. Страху не було ніякого. Зараз немає жодних підстав вважати, що вакцина від COVID-19 може бути шкідливою. Як медик, знаю, що в кожного лікарського засобу можливі побічні ефекти, але ж це не значить, що потрібно відмовлятися від превентивного лікування, довіритися випадкові і просто сподіватися, що COVID обійде стороною. Подивіться на світову статистику – зараз найбільші проблеми мають саме найменш вакциновані країни. Вакцинація врятує життя тисячам українців», – заявив керівник партії «Українська стратегія Гройсмана» на Хмельниччині.

Також Сергій Полоневич вкрай негативно оцінює роботу влади у сфері боротьби із небезпечним вірусом, каже що «влада не намагалась пояснити і донести до кожного українця, що вакцинація рятує життя. І для держави і економіки вакцинація є кращим рішенням, ніж локдаун. За минулу добу на Хмельниччині ми маємо 42 померлих від covid-19. На сьогодні Хмельницька інфекційна лікарня переповнена – з 200 ліжок, підключених до кисню, зайнято 196. І лише зараз починається роз’яснювальна робота. Це недопрацювання влади, за яке ми щодня платимо життям сотень українців».

Ми у соцмережах