Політична партія «Українська Стратегія Гройсмана» наполягає на введенні КОВІД- тестування в школах України, оскільки це дієвий спосіб не тільки зберегти здоров’я учнів і вчителів, а й забезпечити нормальний навчальний процес. Про це в ефірі «Україна 24» сказала заступник голови політичної сили, ексміністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

За її словами, сьогодні всі країни світу намагаються зберегти змішане навчання – і очне, і дистанційне. Адже, приміром, наймолодшим класам важко навчатися в онлайн-форматі.

««Українська Стратегія Гройсмана» пропонує важливий захід – забезпечити експрес-тестування в навчальних закладах. Якби на це були виділені кошти, можна було б запобігти розповсюдженню  хвороби і забезпечити навчання», – впевнена Гриневич.

Вона наголосила, що повний перехід на дистанційне навчання – не вихід, адже якість освітнього процесу в умовах онлайну стрімко падає. Не всі родини здатні забезпечити нормальний навчальний процес.

«Є проблеми зі сторони родин і учнів. Не в усіх є інтернет, а якщо в родині дві-три дитини – кожному потрібен гаджет  і робоче  місце. При цьому батьки мають йти на роботу, а яка дисципліна у дітей?, – говорить Лілія Гриневич. – У дітей з’являються проблеми – вони не спілкуються із однокласниками. В дітей загострюються психологічні проблеми… Відправлення всіх на дистанційку – це крайнощі».

Ми у соцмережах