Ухвалена в Україні модель ринку землі – найгірша з усіх, які можна було ухвалити, і навіть нинішні правки, які наразі розглядає Верховна Рада, не виправляють вже зроблених фундаментальних помилок.

Разом з тим, просто спостерігати за парламентським процесом – не вихід, і тому ініціатива правильних рішень може і має йти з місць. Про це сказав депутат Бердичівської міської ради, керівник фракції «Української стратегії Гройсмана» Ігор Романський. Зокрема, він звернув увагу, що проекти законів #2194 та #2195, які торкаються питання розпорядження земель поза межами населених пунктів, не досконалі. І заклики колег з фракції «Слуга народу» підтримати ці документи – недоречні.

«Я хочу зауважити, що навіть слуга народу внесла біля тисячі правок в законопроекти. Але найбільше зло (цих документів) – можливість нерезидентам купувати українську землю. Якщо у Верховній Раді таки ухвалять це рішення (для нерезидентів) – ну нехай ухвалюють. Ми на місяцях не маємо відповідати за депутатів Верховної Ради України. Але саме ми, на місцях, дбаємо про нашу землю, про добробут наших жителів, – наголосив Ігор Романський. – Тож вважаю, що пропозиція підтримати законопроекти – недоречна».

Наголосимо, що лідер політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман не раз звертав увагу, що в чинній редакції закон про обіг земель сільськогосподарського призначення не тільки не спрацює, а й знекровить і в подальшому вб’є фермерський рух в Україні. «Те, що введено в дію – це найгірший сценарій. Це назавжди закріпить за нами статус сировинної економіки. Це безглузда ціль, яка зробить з нас бідну країну», – сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що земля – це ресурс, який можна і треба використати задля єдиної мети – сформувати потужний фермерський клас і збільшити кількість сильних фермерських господарств до мільйонних показників. Чому фермер? Бо лише фермер готовий працювати на землі, збирати врожай, виробляти продукцію і продавати готовий продукт, а не виключно сировину за принципом «посіяв-зібрав-забув», – вважає Гройсман.

«Діючий закон прийнятий виключно в інтересах великих компаній, які засіяли, забрали і крапка», – сказав Володимир Гройсман.

Ми у соцмережах