Розвиток справжньої фундаментальної демократії можливий за ключової умови – прибрати з політики великі гроші, які по суті працюють на їхніх власників. Можливість прийти в політику має залежати від знань та умінь людини, а не від наявності в неї капіталів, сказав лідер політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман під час зустрічі зі студентами факультету Міжнародних відносин Львівського національного університету ім. І. Франка, Українського католицького університету, а також Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

«Як можна говорити про демократію, коли за політикою стоять гроші? Людина, яка не має грошей, не має можливості бути обраною до органів влади, – сказав Володимир Гройсман. – І наше завдання цю ситуацію змінити. Професійна система добору кадрів на держслужбу може дати можливість певного прориву. Чиновники мають бути професійними. Не так, як зараз, коли ми навіть не встигаємо запам’ятати ім’я, не те що досягнення в якійсь сфері».

Володимир Гройсман нагадав, що за його каденції на посаді Голови Верховної Ради, був увалений закон, який передбачав державне фінансування партій, які отримали на парламентських виборах від 2% голосів виборців. Але за часів Президента Зеленського, цю норму змінили. Наразі фінансування надається лише «парламентським» партіям. «І зараз шалені гроші йдуть на фінансування партій, депутатів, ЗМІ навіть про зарплати в конвертах пишуть», – додав Володимир Гройсман.

У цьому контексті, він звернув увагу, що ініціатива деолігархізації – це так само банальне перенаправлення фінансових потоків. «Законопроект про олігархів – це певний «междусобойчик». А питання – як допомогти людям, молодим людям, прийти до влади. Я це робив і робитиму, – наголосив Володимир Гройсман. – В нашій партії ми створюємо «молоде крило» – молоді люди працюють. І далі ми будемо розвивати молодий напрямок».

Ми у соцмережах